top of page

Adrian David, plin de aroganță, are tupeul să arate cu degetul!


Liste electorale, sondaje, cărți de vizită cu sigla partidului, copii de pe cărți de identitate și... o sticlă de whiskey aproape goală la ADEH, in 2016!


Perioada în care Adrian David a fost președintele (de conjunctură) al CJ Hunedoara a fost cea mai neagră din istoria județului! Parte dintre proiecte au fost lăsate de izbeliște sau făcute de mântuială!

La capitolul proiecte blocate, un prim exemplu care ne vine în minte este cel de la Agenția de Dezvoltare Economico Socială a Județului Hunedoara (ADEH). Imediat după alegerile locale din 2016, angajații și-au dat pe rând demisiile, iar agenția a ajuns să funcționeze la limita de avarie. Noua echipă care a preluat conducerea instituției a descoperit că ADEH funcționase ca un fel de sediu de campanie, un fel de birou PNL, de unde nu lipseau liste electorale, sondaje, cărți de vizită cu sigla partidului, copii de pe cărți de identitate și... o sticlă de whiskey aproape goală! Vezi foto!


Asta cu toate că, la finele lui 2015, David transformase Agenția în administrator al Parcului de Afaceri Simeria (PAS), pe care a pus lacătul la propriu și a îngropat cheia! Altfel, nu ne explicăm de ce în iunie 2016, la plecarea lui David din funcția de președinte al CJ Hunedoara, clădirea a fost predată cu indicatorii financiari 0 (ZERO)! Da, 0 (ZERO)! Parcul nu avea angajați, nu avea niciun metru părtrat de birou sau hală de producție închiriat. Iar termenul pentru realizarea indicatorilor expira la 31.12.2016!


Practic, în șase luni, noua conducere a CJ Hunedoara împreună cu oamenii de la ADEH trebuia să rezolve cumva situația. Altfel, CJ Hunedoara si UAT Simeria erau pasibile de o corecție financiară de aproape 2 milioane de euro, din cauza incompetenței echipei liberale! Ar fi fost o grea lovitură pentru orașul Simeria să plătească acești bani, practic era tot bugetul său pe un an! Și bugetul județului ar fi avut serios de suferit.


Totuși, cu implicare și multă trudă, situația a fost rezolvată de echipa social-democrată, care a preluat conducerea CJ Hunedoara! Proiectul PAS a fost resuscitat, halele de producție au fost închiriate una după alta, au urmat birourile, s-au creat primele locuri de muncă, au fost angajați oameni la serviciul de administrare, au fost organizate primele evenimente expoziționale, iar corecția a fost evitată! Iar acum, Adrian David, plin de aroganță, are tupeul să arate cu degetul!


La o primă analiză, putem trage concluzia că stimabilul domn David a fost interesat mai mult de proiectele realizate cap-coadă pe timpul mandatului său, vezi drumul de la Sarmi. Proiectele ”moștenite” de la colegii săi liberali au fost tratate cu sictir și lăsate la mâna destinului. Ceva de genul, după mine potopul! Sau ar mai fi o variantă. David credea că, în 2016, PNL-ul va câștiga județul!


Se și vedea președinte plin pentru următorii patru ani, timp berechet în care să rezolve toate proiectele rămase în coadă de pește. Dar nu a fost să fie! Au câștigat social-democrații și vreo doi-trei ani tot au avut de reparat după ”domnia” liberală, care a durat mai bine de un deceniu!


923 afișări0 comentarii

Comentários


bottom of page