top of page

Fenechiu: PSD are specialişti, oameni care ştiu să conducă. Cu ei am avea o majoritate stabilă

Liberalii urmează să se întrunească, luni seara, în şedinţa de Birou Politic Naţional, pentru a decide dacă vor face sau nu guvern cu PSD-ul pe care, până nu demult îl huleau. În lumina acestui eveniment care i-a indignat pe mulţi dintre românii care au votat PNL, pentru că acest partid s-a portretizat drept un luptător anti PSD, senatorul PNL Daniel Fenechiu a explicat duminică seara ce avantaje şi dezavantaje ar presupune o eventuală coaliţie între principalele partide parlamentare.


„Cu PSD câştigăm faptul că am avea o majoritate stabilă, o majoritate care nu va sta într-un vot, două sau trei, nu înseamnă să faci negocieri ca în partea cealaltă, cu grupuri, grupuleţe, şi să fii la mâna unor grupuri şi grupuleţe. Înseamnă că dacă ai discutat un proiect şi ai PNRR, şi discuţi variantele de implementare şi ce trebuie să faci, lucrurile pot să meargă înainte şi pot să meargă bine pentru că ai majoritatea parlamentară. Distinct de treaba asta, PSD are specialişti, are oameni care au mai fost miniştri, are oameni care ştiu să conducă şi are oameni cu care de principiu, din cum se văd lucrurile, ai putea să încropeşti o coaliţie care să îşi atingă obiectivele stabilite”, a declarat senatorul PNL la B1 TV.

Cât despre pierderi, Fenechiu a admis ca electoratul anti-PSD ar putea fi pierdut.


„Pierzi faptul că toate campaniile din 2019-2020 au mers pe antagonism vizavi de PSD şi pe atacarea PSD. Să nu uităm că PSD era pentru mulţi dintre colegii mei 'ciuma roşie', era un partid care era nefrecventabil, cu care nu puteai face absolut nimic, şi, da, pierzi electoratul anti-PSD din zona de dreapta. Astea sunt la o primă vedere. Dacă se va opta pentru o asemenea soluţie, eu n-am de unde să ştiu, probabil că regula şi comandamentul major va fi acela ca să faci un Guvern stabil”, a adăugat Daniel Fenechiu.

Fenechiu a mai susţinut că deocamdată nu a fost luată o decizie în acest sens.


„Repet, cu riscul de a fi plictisitor şi enervant, în Partidul Naţional Liberal singura decizie luată a fost mandatarea echipei de negociere – condusă de Florin Cîţu, din care fac parte cei patru prim-vicepreşedinţi şi secretarul general – să aibă o discuţie atât cu USR, cât şi cu PSD pe marginea viitoarei construcţii politice. Au avut loc discuţiile, şi eu văd lucrurile într-o direcţie, dar până în momentul în care cei şase delegaţi ai Partidului Naţional Liberal nu vin în faţa Biroului Politic Naţional să prezinte argumentele propunerii cu care vin, eu cred că este prematur să discutăm despre faptul că lucrurile au luat-o într-o direcţie sau alta”, a declarat liberalul.

sursa: https://epochtimes-romania.com/

72 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page