top of page

Fostul prefect, DERAPAJE GRAVE! Potecă și dușmanii săi imaginari


Prezent într-o emisiune televizată, candidatul PNL Hunedoara pentru funcția de senator în Parlamentul României, Vasilică Potecă, a avut o ieșire violentă la adresa unei doamne, candidat PSD pentru funcția de deputat.


Vizibil deranjat de apariția unor articole în presa națională, în care a fost descrisă activitatea sa în termeni critici, fostul prefect de Hunedoara a răbufnit acuzând candidata PSD că ar fi „comandat” aceste articole. Argumentul folosit de Potecă este unul ridicol: candidata este brădeancă și numai ea ar fi putut cunoaște trecutul lui Vasilică Potecă (trecut cu care... se pare, fostul prefect se rușinează).


„Am avut curiozitatea să mă interesez cine a promovat această chestiune și am văzut cine a promovat-o. Nimeni nu putea cu precizie că eu am fost proprietar la Botău - care este o zonă specifică Bradului. Acolo este scris cu dedicație pentru mine. Mizează că dânsa are imunitate și că eu nu pot să-i fac o plângere penală”, a declarat fostul prefect.

Ieșirea isterică a candidatului PNL nu a putut fi potolită nici de intervențiile stăruitoare ale moderatorului care i-a cerut să prezinte dovezi pentru afirmațiile făcută. Ba mai mult, Potecă a trecut în scurt la jigniri, transformând propria prestație într-un atac misogin de o gravitate incalificabilă: „Dânsa nu semnează, e de inspirație. Numele domniei nu apare. Dânsa e tot sub pantalonii lui N...”


Ce l-a deranjat pe Potecă?


Sâmbătă, site-ul național stiripesurse.ro a publicat articolul „Candidat la Senat, afaceri dubioase și comportament violent” în care este desrisă activitatea lui Vasilică Potecă atât ca afacerist, cât și ca om politic.

„La începutul anilor 90, Vasilică Potecă era unul dintre „investitorii” care se grăbea să profite de statutul de „zonă defavorizată” a municipiului Brad. (…) Printre altele, afacerile candidatului PNL la funcția de senator s-au axat pe comerţul cu alcool, fiind în atenţia ANAF care l-a suspectat de evaziune fiscală. Pe lângă alcool, în „baza” de la Botău, firmele lui Potecă produceau şi materiale de construcţii: dale din beton, bolţari şi ţigle”, se arată în articol.

De asemenea, se face referire la calitatea de sponsor în campania electorală a fostului ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu: „Chiar dacă firmele administrate de membrii familiei Potecă înregistrează aveau un profit modest, Vasilică Potecă a fost unul dintre cei mai generoşi sponsori ai PNL, în campania electorală pentru ocuparea postului vacant de deputat în Colegiul 3 Haţeg, în 2010, când din partea PNL a candidat fosta ministră a muncii, Mariana Câmpeanu. Atunci, Potecă a donat Organizaţiei Judeţene a PNL ochelari de vedere importați din China în valoare de peste 84.000 de lei. Potecă însuși a declarat că ochelarii au fost împărțiți alegătorilor din colegiu cu prilejul campaniei electorale.”


Articolul poate fi citit aici: https://www.stiripesurse.ro/candidat-la-senat-afaceri-dubioase-si-comportament-violent_1530671.html


La două zile, și portalul flux24.ro a publicat un material despre activitatea lui Vasilică Potecă în calitate de prefect, în timpul pandemiei: „Artizanul haosului de la spitalul din Deva caută un loc călduț: Vrea în Parlament”

„Omul plantat de Potecă la conducerea SJU Deva a declanșat un haos fără precedent. Prin intermediul unei scrisori deschise, sindicatul din spital a reclamat abuzurile noului manager: Conducerea SJU încearcă prin presiuni și amenințări cu deschiderea unor dosare penale, aducerea de personal la muncă din exterior, cu interzicerea neîntemeiată a părăsirii incintei spitalului în acest timp. Personalul angajat este obligat să muncească până la epuizare. Personalul medical expus în mod prelungit la spații contaminate cu încărcare virală mare există un risc al evoluției bolii spre o formă severă.”, se arată în articolul care poate fi citit aici: https://flux24.ro/artizanul-haosului-de-la-spitalul-din-deva-cauta-un-loc-caldut-vrea-in-parlament/

Indiferent de motivele și supărările lui Vasilică Potecă, ieșirile acestuia trebuie taxate cu atât mai mult cu cât aduc grave prejudicii instituțiilor media la care face referire. Acuzația că jurnaliștii ar fi scris articole „la comandă politică” încalcă libertatea presei și îl descalifică pe Vasilică Potecă ca om politic.

sursa foto: antena3 deva

1.820 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page