top of page

Guvernul îngroapă România sub un munte uriaș de datorii.


Împrumuturile luate de guvern în 8 luni de guvernare au depășit 100 de miliarde de lei, dublu față de cât s-a împrumutat în întreg anul 2019. Alte 3,3 miliarde de euro la dobânzi uriașe s-au adăgat împrumuturilor făcute de guvernarea Iohannis –Orban, aproape 10% din PIB! Atât reprezintă totalul împrumuturilor făcute de PNL din noiembrie anul trecut și până acum. Datoria publică a sărit de 40% după numai 8 luni de guvernare PNL, de la 34,6% din PIB cât o lăsase guvernarea PSD adică 1000 de euro în FIECARE secundă! Acesta este ritmul înfiorător cu care guvernul afundă țara-n datorii. Drama este că o face NU pentru binele public, NU pentru susținerea economiei, NU pentru menținerea nivelului de trai, NU pentru investiții, NU pentru dezvoltare....

De când guvernează PNL, din noiembrie 2019, a pus în cârca fiecărui român câte 1089 de euro datorie suplimentară, de la cel mai mic copil până la ultimul bătrân. Generații întregi vor suporta povara și vor plăti pentru iresponsabilitatea acestui guvern liberal care prin cadourile fiscale făcute clienților politici și jaful cheltuielilor cu nemiluita a dus în comă bugetul statului.

România se prăbușește; are o cădere economică negativă record – minus 14,% în trimestrul doi, șomaj la cote amețitoare – sunt peste 620.000 de contracte de muncă încetate definitiv în ultimele 2 luni, o scădere rapidă a nivelului de trai – pentru prima dată în ultimul deceniu prețurile au crescut într-un ritm mai ridicat decât salariile, investițiile străine fug din țară – sold negativ de 450 de milioane de euro, pe primele 4 luni ale anului, ratingul de țară a fost retrogradat, datoria publică crește vertiginos.

Ce face guvernul cu banii? Unde se duc împrumuturile gigantice pe care le ia? Acoperă găurile lăsate în bugete urmare a incompetenței guvernării, plătesc în avans sponsori ai partidului și samsari ai drepturilor de proprietate, achită facturi electorale pentru primarii PNL în pragul alegerilor locale, susțin achiziții pe șpagă și la suprapreț în pandemie? Sau?


110 afișări0 comentarii

Comentarii


bottom of page