top of page

Municipiul Hunedoara, reședință de județ!


Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu, a demonstrat că se poate face administrație performantă și a reușit acest lucru prin zecile de proiecte implementate care au schimbat, în ultimii patru ani, fața municipiului Hunedoara! Municipiul Hunedoara se poate lăuda cu o zona pietonală centrală ultramodernă, dotată cu elemente de mobilitate urbană, cu soluții prietenoase cu mediul. Hunedoara are tot mai multe parcări noi, are străzi proaspăt asfaltate și spații verzi reamenajate, reîntinerite, are în derulare un proiect de iluminat stradal demn de secolul XXI. Și planurile de modernizare nu includ doar zona centrală, ci toate cartierele din oraș, indiferent că este vorba de zone cu blocuri sau case. Iar primarul Dan Bobouțanu a avut și are timp să fie în mijlocul echipelor care lucrează la schimbarea în bine a urbei, dar și să fie în contact permanent cu hunedorenii pe rețelele de socializare, date fiind măsurile de distanțare fizică impuse de prevenirea răspândirii COVID-19.

Primarul Dan Bobouțanu a înțeles că o urbe are nevoie, pe lângă investiții de tot felul, și de promovarea locurilor care țin de istoria și evoluția sa în timp. Castelul Corvinilor, biserica ortodoxă ”Sfântul Nicolae”, centrul vechi fac parte din viața orașului, sunt parte integrantă a rutelor culturale, turistice și religioase. Castelul Corvinilor este mărturia vie a interesului pe care lumea largă îl are pentru aceste tipuri de monumente istorice. Și primarul Dan Bobouțanu a înțeles acest lucru. A înțeles că turismul poate aduce bani frumoși la Hunedoara, că orașul poate fi din ce în ce mai cunoscut pe mapamond, dacă reușește să pună în valoare castelul. Ceea ce se și întâmplă în această perioadă. Castelul Corvinilor este prins în cel mai amplu proiect de restaurare din ultimele două secole, un proiect finanțat din fonduri europene prin care se încearcă deschiderea către public a cât mai multor spații din castel rămase până acum tăinuite. Mai mult, în această perioadă de criză primarul Hunedoarei a arătat că poate gestiona eficient și situația de la Spitalul Municipal "dr. Alexandru Simionescu" prin măsuri ferme și implicare totală. Asta, deoarece, a fost interesat încă de la preluarea mandatului de primar de bunul mers al unității sanitare. S-a preocupat de modernizări, dotări, dar și de personal. Pe lângă cadrele medicale cu vechime, a reușit să aducă aici și o mulțime de medici tineri. A mizat pe un manager tânăr și el, dar profesionist și perseverent. Cu toții au reușit să formeze o echipă care funcționează ireproșabil.

Ceea ce a înțeles Dan Bobouțanu, încă de la început, a fost că administrația se face cu profesioniști, cu oameni bine pregătiți și serioși și, astfel, a format la primărie o echipă competentă, proactivă și cu implicare totală!


Foto: Pixelino Foto

De cealaltă parte, Deva a rămas mult în urmă, cu o organigramă ultraîncărcată la primărie, cu proiecte "pe genunchi", cu soluții second hand, fără turism, fără viziune, cu "profesioniști de import", excelând doar în postări fără substanță, pe paginile de socializare! În această perioadă de distanțare socială, Deva arată ca un oraș părăsit. Doar muncitorii de la spații verzi sunt o prezență constantă în peisajul urban. În rest, investițiile lipsesc cu desăvârșire, totul pare blocat! Totul gravitează în jurul spitalului județean și primăria pare că s-a transformat în ”sponsorul” acestei unități care tratează bolnavii de COVID-19. Desigur, calculele reci arată că de aici se poate strânge mult capital electoral pentru următoarele alegeri locale!

Așadar, în acest cotext, nu pare deloc deplasat să te întrebi ce urmărește fiecare administrație a celor două orașe: bunăstarea și confortul tuturor sau interese de moment? Iar susținerea titlului acestui material se poate face prin analiza comparativă a activității administrațiilor, a proiectelor și a realizărilor! Da, încă o dată, pentru municipiul Hunedoara!

4.533 afișări0 comentarii

תגובות


bottom of page